7 redenen waarom je haar niet groeit

7 redenen waarom je haar niet groeit

7 redenen waarom je haar niet groeit

Soms lijkt je haar niet te groeien. Dat is natuurlijk heel vervelend vooral als je een langere haarlengte wilt bereiken. Je haar groeit ongeveer 1 centimeter per maand, maar waarom zie je dat dan niet in de lengte?

De reden waarom je haar niet groeit heeft te maken met onverzorgde punten, zoals droge en gespleten punten. Een verstoorde proteïne en vocht haarbalans verzwakt het haar en een droge hoofdhuid helpt ook niet bij het bereiken van de gewenste haarlengte. Door je haar grof uit te kammen kan je zelfs gezonde haren ongewenst uit je hoofd trekken. Lees verder waarom je haar niet groeit.

1. Onverzorgde haarpunten

Je haarpunten zijn het oudste gedeelte van je haar en zijn daardoor het meest droog en fragiel. Deze breken het eerste af en daardoor lijkt het alsof je haar niet is gegroeid. Gespleten punten zorgen ervoor dat je haar sneller afbreekt en kunnen niet ongedaan worden gemaakt. De enige oplossing is de gespleten punten afknippen. De meest voorkomende oorzaken van gespleten punten zijn hitte, chemische behandelingen en wrijvingen.

Een haarstreng bestaat uit kleine haarschubben die als dakpannen over elkaar heen liggen.
Als er tegen de richting van de schubben in wordt gewreven kunnen de schubben afbreken en ontstaat er een gespleten punt. Door het dragen van een coltrui of een capuchon kunnen de haarschubben in verkeerde richting worden gewreven.

Terug naar blog