gebroken haarlijn
Als je je edges terug wilt, stop dan met dit te doen

Kale edges 

Edges, babyhaartjes of maantjes zijn de kleine haartjes die langs je haarlijn groeien en je gezicht framen/omlijsten. Of je ze in een krul legt, in een wave of gewoon laat hoe ze zijn, het uiterlijk is vooral bij donkere vrouwen een belangrijk punt. Uitgevallen of dunner wordende haarlijn kan worden ervaren als gênant.

De babyhaartjes zijn de meest kwetsbare haartjes op je hoofd. Tijdens het aanbrengen van kapsels, kammen en borstelen worden deze haartjes het meest getrokken en gemanipuleerd, waardoor het extra breekbaar wordt. Voordat je het weet is je haarlijn een stuk naar achter verschoven. In deze blog wordt uitgelegd waarom je babyhaartjes kunnen afbreken om het te voorkomen en tips om je babyhaartjes terug te laten groeien.

Strakke protectieve style

fohne, kam, borstel

Protectieve style is een beschermende haarstijl om de haarpunten te beschermen, zodat je niet frequent je haar hoeft te manipuleren, uitkammen, wassen en stylen. Tijdens deze behandelingen wordt er namelijk aan je haar getrokken en kan je haar zwakker worden. Bekende protectieve styles zijn het dragen van pruiken, twist, weave, vlechten, crochebraids etc. Echter als deze haarstijlen frequent te strak worden aangebracht dient het helemaal niet als een bescherming voor je edges, maar worden deze uit zijn haarschacht getrokken en weg zijn je babyhaartjes.

Tip: Vraag je haarstylist je haarlijn niet te strak te vlechten of vraag of de babyhaartjes eruit kunnen worden gelaten. Deze kan je dan met een gel of wax modelleren naar eigen wens.

Altijd een strakke staart

Je haar altijd strak in een staart kammen en borstelen zonder dat je je edges vrij laat, kan ervoor zorgen dat je edges afbreken. Tijdens het kammen en voornamelijk borstelen met een harde borstel trek je zonder dat je het door hebt je haartjes langs je haarlijn eruit.

Tip: Wissel je kapsels af. Ben je toch echt van de staartjes gebruik een zachte ipv grove borstel om je haarlijn strak naar achter te modelleren. Laat je babyhaartjes vrij en put them on fleek.

Photo by Suad Kamardeen on Unsplash

Relaxers of verven

Bij mensen met een gevoelige hoofdhuid kan er eerder haaruitval optreden langs de haarlijn tijdens het relaxen en verven van het haar. Voornamelijk indien er te snel achter elkaar een chemische behandeling wordt herhaald of wanneer de relaxer of verf te lang intrekt. Als je daarna ook nog eens hitte gebruikt door middel van tang of föhnen wordt er extra druk gelegd op je haarlijn. Door de warmte van de relaxer en stylingtools branden je babyhaartjes weg. Dit is bijna onmogelijk om ongedaan te maken.

Tip: Relax en verf de randen van je haarlijn als laatst. Vermijd extra warmte na het relaxen. Relax of verf je haar om de 6 a 8 weken en niet eerder.

Haarverlies na de zwangerschap

Postpartum haaruitval of haarverlies na de zwangerschap ontstaat meestal in de 6 maanden na de bevalling. Normaliter verliest een persoon gemiddeld 100 haartjes per dag. De zwangerschapshormonen zorgen ervoor dat je deze haartjes niet verlies tijdens de zwangerschap. Na de bevalling worden je hormonen genormaliseerd en verlies je alle haartjes die je tijdens je zwangerschap niet hebt verloren. Duidelijk haarverlies is te zien in de inhammen en haarlijn. Meestal groeien de haartjes weer terug als je kind ongeveer 1 jaar is naar de staat voor je zwangerschap. Als dit niet het geval is hebben we wat tips voor je.

Tip: heb geduld, eet genoeg vitaminen en drink genoeg water. Voorkom een droge hoofdhuid en droog haar door het te bevochtigen met een moisturizer. Doe om de twee weken een deep-conditioning. Masseer je hoofd met de Hot Hair Growth Oil van Ajumah beauty. Deze olie stimuleert nieuwe haargroei en door de massage wordt de bloedsomloop in de hoofdhuid gestimuleerd.

Mijn babyhaartjes zijn weg

Wat als je nou denkt tijdens het lezen van de blog,“ leuk al die tips, maar mijn edges zijn al verdwenen. Ik wil nu een oplossing”. Niet getreurd, indien je haarzakjes permanente schade hebben opgelopen door strakke haarstijlen, chemische behandelingen (verven relaxen) of herhaalde grof borstelen is de kans kleiner dat je haarlijn weer terug groeit. Als je haaruitval recent is ontstaan kan er nieuwe haargroei worden gestimuleerd. De Hot Hair Growth Oil van Ajumah beauty stimuleert het opnieuw laten groeien van haar in een haarzakje. De olie dient minimaal 2 keer per week in de hoofdhuid te worden in gemasseerd. Laat de olie zo lang mogelijk (dagen) in trekken. Was de olie niet uit voor het snelst gewenste resultaat . Blijf je haar goed verzorgen, door het regelmatig te bevochtigen met water en een leave-in en doe om de twee weken een deep-conditioning. Zorg tijdens het dragen van een protectieve stijl dat je haar niet te strak wordt gevlochten en vermijd strakke staartjes. Gun je haarlijn rust.

Hot Hair Growth Oil
Hot Hair Growth Oil
Hot Hair Growth Oil - Ajumahbeauty
Hot Hair Growth Oil - Ajumahbeauty
Hot Hair Growth Oil - Ajumahbeauty
Hot Hair Growth Oil - Ajumahbeauty
Hot Hair Growth Oil - Ajumahbeauty

Hot Hair Growth Oil

Hot Hair Growth Oil

Hair Growth Oil is gemengd met speciale natuurlijke  kruiden en oliën voor het bevorderen van snellere haargroei en dikker haar door de hoofdhuid te voeden en de haarzakjes te stimuleren en te versterken. De Hot Hair Growth Oil is ook geschikt voor wenkbrauwen. 

  • Rijk aan antioxidanten en Vitamine C & E
  • Schimmel- en ontstekingsremmende eigenschappen
  • Vermindert haaruitval 
  • voorkomt vroegtijdig grijs worden

Gebruiksaanwijzingen 

Schudden voor gebruik. Breng een kleine hoeveelheid Hair Growth Oil rechtstreeks op de hoofdhuid aan met behulp van de tip van de fles. Focus op gebieden waar breuk optreedt. Masseer hoofdhuid zacht gedurende 2 a 4 minuten, herhaal 2 keer per week. U hoeft de olie niet uit te wassen. Des te langer het intrekt des te beter. Indien u dagelijks uw haar wast kunt u de Hair Growth Oil in de avond aanbrengen en was het de volgende ochtend uit. Herhaal dit 3 keer per week.

Hot oil treatment

Verwarm 3 theelepels van de Hair Growth Oil in de magnetron of verwarm het flesje in een bak warm water. Breng daarna de olie direct aan op de hoofdhuid en masseer het 2 minuten in. Zet vervolgens een douchemuts of plastic zak op uw hoofd waar al uw haar in past en wikkel een handdoek om uw hoofd. Laat de olie intrekken voor minimaal 30 - 60 minuten. Was ten slotte de olie uit uw haar en stijl naar voorkeur. Herhaal dit 1 keer per week.

 Ingrediënten


Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruil Oil, Momordica Charantia (Bitter Gourd) Seed Oil, Juglans Regia (Walnut) Seed Oil, Dipteryx Odorata (Tonka) Bean, Arctium Lappa (Burdock) Root Extract, Tocopherol (vitamine E),  Lavandula angustifolia (Lavender) Flower Oil, Pimpinella Anisum (Anise) oil,Eucalyptus globulus Leaf Oil, Eugenia caryophyllus (Clove) Flower Oil and Rosmarinus officinalis (Rosemary) Leaf Oil

Resultaten 

Onze klanten zien al na 3 tot 6 weken resultaat. Dit is afhankelijk van de reden van het haaruitval, wanneer het is ontstaan, eigen haarverzorging en voeding. Daarnaast dient de Hot Hair Growth Oil consequent worden gebruikt. Bekijk de testimonials 

related posts

Gebroken haarlijn. Als je je edges terug wilt, stop dan met dit te doen.

Gebroken haarlijn. Als je je edges terug wilt, stop dan met dit te doen.

Kale edges  Edges, babyhaartjes of maantjes zijn de kleine haartjes die langs je haarlijn groeien en je gezicht framen/omlijsten. Of je ze in een krul legt, in een wave of...

Help, mijn haar wordt dunner

Help, mijn haar wordt dunner

Is het je opgevallen dat je haar dunner wordt? Dit kan enorm schrikken zijn. Vrijwel iedereen krijgt er op zeker moment last van.  Je bent dus niet de enige. De...

SHARESTH ESSEBOOM, DÉ DAME ACHTER AJUMAH BEAUTY

SHARESTH ESSEBOOM, DÉ DAME ACHTER AJUMAH BEAUTY

Sharesth Esseboom, dé dame achter Ajumah Beauty Sharesth Esseboom (33) staat niet alleen in de bloei van haar leven, ook haar webshop Ajumah beauty floreert. Met haar biologische producten voor...

Marula vs. Argan

Marula vs. Argan

Marula olie is een relatief nieuw schoonheidsproduct. De olie wordt geperst uit de Marula zaden. Deze zaden zijn afkomstig van de Marula boom uit het zuiden van Afrika. Het belangrijkste...

x

x