Haargroei, hoe werkt het nu eigenlijk?

Haargroei, hoe werkt het nu eigenlijk?

Haargroei, hoe werkt het nu eigenlijk?

Iedereen heeft haar, maar hoe haargroei werkt is nog niet bij iedereen helemaal bekend. Wij krijgen hier regelmatig vragen over en willen via deze weg wat duidelijkheid brengen.

Haren bestaan uit een wortel en een schacht, de schacht is het zichtbare deel en de wortel zit vast in een haarfollikel.  Een haarfollikel is een soort zakje in de huid. Bij de haar horen talgklieren en ook spiertjes. De haar kan door de haarspiertjes rechtop worden gezet, dat zie je bij kippenvel voorkomen.

 Hairgroei cyclushaargroei cycle

Verschillende fasen van haargroei

Haargroei vindt voortdurend plaats. Het haar vernieuwt zich en groeit namelijk constant. Onderin de haarwortel, in de haarpapil, worden steeds nieuwe cellen gevormd. De nieuwe cellen verplaatsen zich naar de oppervlakte van de huid.

Haargroei in vijf verschillende fases:

- De anagene fase (groeifase) duurt twee tot zes jaar; in de haarmatrix worden

- nieuwe cellen aangemaakt.

- De katagene fase (overgangsfase) duurt twee weken; de haar en haarpapil gaan

- van elkaar los.

- De telogene fase (rustfase) duurt drie tot vier maanden; de haar rust in de follikel.


Voor alle leeftijden:
De haargroei olie van Ajumah beauty werkt voor alle haartypes van kinderen, vrouwen en mannen. Bestel hier uw Hot Hair Growth Olie van Ajumah beauty en zie het zelf.
Hoe snel gaat haargroei?                            

Het is van persoon tot persoon heel verschillend hoe snel het haargroei proces gaat. Bij oudere mensen gaat het tempo van haargroei gemiddeld trager dan bij jongere mensen. Gemiddeld groeit een haar 1 tot 1,5 centimeter per maand. De snelheid hiervan neemt met de jaren af. Gezonde haren gaan gemiddeld 1 tot 6 jaar mee, dagelijks haren verliezen behoort tot het haargroei proces en is dus niets om zorgen over te maken.

 

dun haar

 

Bekijk de webshop van Ajumah Beauty

Wij van Ajumah Beauty hebben een passie voor haar. En wij hebben dan ook de perfecte oliën in ons assortiment om haargroei een natuurlijke boost te geven. Kijk snel in onze webshop en ervaar zelf onze geheel biologische oliën.

 

 

 

 

Terug naar blog