Waarom groeit mijn haar niet?
7 redenen waarom je haar niet groeit

 7 redenen waarom je haar niet groeit

Soms lijkt je haar niet te groeien. Dat is natuurlijk heel vervelend vooral als je een langere haarlengte wilt bereiken. Je haar groeit ongeveer 1 centimeter per maand, maar waarom zie je dat dan niet in de lengte?

De reden waarom je haar niet groeit heeft te maken met onverzorgde punten, zoals droge en gespleten punten. Een verstoorde proteïne en vocht haarbalans verzwakt het haar en een droge hoofdhuid helpt ook niet bij het bereiken van de gewenste haarlengte. Door je haar grof uit te kammen kan je zelfs gezonde haren ongewenst uit je hoofd trekken. Lees verder waarom je haar niet groeit.

1. Onverzorgde haarpunten

Je haarpunten zijn het oudste gedeelte van je haar en zijn daardoor het meest droog en fragiel. Deze breken het eerste af en daardoor lijkt het alsof je haar niet is gegroeid. Gespleten punten zorgen ervoor dat je haar sneller afbreekt en kunnen niet ongedaan worden gemaakt. De enige oplossing is de gespleten punten afknippen. De meest voorkomende oorzaken van gespleten punten zijn hitte, chemische behandelingen en wrijvingen.

Een haarstreng bestaat uit kleine haarschubben die als dakpannen over elkaar heen liggen.
Als er tegen de richting van de schubben in wordt gewreven kunnen de schubben afbreken en ontstaat er een gespleten punt. Door het dragen van een coltrui of een capuchon kunnen de haarschubben in verkeerde richting worden gewreven.

Hitte trekt de natuurlijke vocht uit het haar.
Bij herhaaldelijk gebruik van hitte zoals een föhn of een stijltang worden de punten droog en breken ze sneller af.

Chemische behandelingen, zoals verven of relaxen hebben invloed op de conditie van je haar. De beschermlaag van je haar wordt beschadigd, waardoor je haar afbreekt. Er kunnen zelfs kale plekken ontstaan. Je moet goed voor je haar zorgen om gespleten haarpunten en haaruitval te voorkomen. Geef je haarpunten extra liefde door dagelijks te bevochtigen met water en een leave-in of olie.

fohne, kam, borstel

2. Je haar kammen

Als je je haar te ruw kamt, breekt je haar af. Voor krullend of kroeshaar is het schadelijk als je je haar droog uitkamt. Krullen en kroeshaar zijn namelijk droger van zichzelf en als daar dan een kam doorheen gaat heeft dat een negatieve invloed op je haargroei. Aangezien je dagelijks ongeveer 100 haren verliest is het voornamelijk bij kroes en krullend haar mogelijk dat zo een haar verstrikt raakt in de gezonde haarstrengen en er een knoopje vormt. Door het haar te kammen trek je zo een gezonde haarstreng uit je hoofd, omdat je door de knoop heen kamt. Ontklit je haar minder vaak met een kam en gebruik vaker je vingers.

Hot Hair Growth Oil

Before and after het gebruik van de Hot Hair Growth Oil

3. Ongezonde voeding

Haargroei start van binnen uit. Een gezond voedingspatroon is dus erg belangrijk om de haargroei te bevorderen. Gebrek aan vitamine E, vitamine C, ijzer en zink in je voeding heeft negatieve invloed op de conditie van je haar en verstoort de haargroei. Zorg dus dat je voldoende vitaminen binnen krijgt om je haarconditie te verbeteren door amandelnoten , avocado’s, eieren, zalm, gevogelte en bonen te eten. En drink uiteraard voldoende water.

4. Slechte vocht proteïne balans

Haargoeroe's geven vaak als nummer 1 tip je haar te bevochtigen (moisterizen). Wanneer je alleen vocht inbrengt in je haar, door haarmasker, leave-in conditioning, deepconditining of conditioner te gebruiken, dan zwelt je haarsteng op en neemt de proteïne af. Proteïne is de belangrijkste beschermlaag van de haarstrengen. Daarentegen als je je haar veel verzorgt met proteïne voelt je haar droog en hard aan. Daarom is een balans tussen vocht en proteïne uiterst belangrijk voor de haargroei. Als je haar hard aanvoelt na een proteïne behandeling is dit een teken van een overbelasting van proteïne. Wat je dan het beste kan doen is je haar wassen en daarna vocht inbrengen door bijvoorbeeld een deepconditioning. Anderzijds als je haar te elastisch is, doordat je haar te veel vocht vasthoud, doe dan een proteïne behandeling. Doe dit consistent om je gewenste haarlengte te bereiken.

5. Incorrecte Nachtroutine

Een foute nachtroutine breekt je haar af. Tijdens het slapen draai en beweeg je en gaat je haar alle kanten op. Slaap je bijvoorbeeld met los haar en op een katoenen kussen, dan zal geheid de vocht uit je haar worden gezogen door het katoenen materiaal. Voornamelijk als je kroeshaar en krullend haar hebt, kunnen er klitten ontstaan als je met los haar slaapt. Bescherm je haar tijdens het slapen met een satijnen muts of kussen en zo behoud je de vocht in je haar.

Een foute nachtroutine breekt je haar af. Tijdens het slapen draai en beweeg je en gaat je haar alle kanten op. Slaap je bijvoorbeeld met los haar en op een katoenen kussen, dan zal geheid de vocht uit je haar worden gezogen door het katoenen materiaal. Voornamelijk als je kroeshaar en krullend haar hebt, kunnen er klitten ontstaan als je met los haar slaapt. Bescherm je haar tijdens het slapen met een satijnen muts of kussen en zo behoud je de vocht in je haar.

We geven 50 flessen 30 ml Hot Hair Growth Oil weg!! Maak kans op de beste haargroei olie

6. Genen

7. Droog haar en hoofdhuid

Chemische behandelingen of je haar vaak wassen kunnen voor schilfertjes en een jeukende hoofdhuid zorgen. Dit is een teken van ongezond haar. Een onbalans in vochtigheid van je hoofdhuid veroorzaakt droog haar, dat weer leidt tot haarbreuk en de haargroei beperkt. Als je langdurig last hebt van een droge hoofdhuid kan het zich ontwikkelen tot een infectie en uiteindelijk leidt haaruitval. Hydrateer je haar met natuurlijke producten om een gezonde haargroei te bevorderen.

Hot Hair Growth Oil
Hot Hair Growth Oil
Hot Hair Growth Oil - Ajumahbeauty
Hot Hair Growth Oil - Ajumahbeauty
Hot Hair Growth Oil - Ajumahbeauty
Hot Hair Growth Oil - Ajumahbeauty
Hot Hair Growth Oil - Ajumahbeauty

Hot Hair Growth Oil

Hot Hair Growth Oil

Hair Growth Oil is gemengd met speciale natuurlijke  kruiden en oliën voor het bevorderen van snellere haargroei en dikker haar door de hoofdhuid te voeden en de haarzakjes te stimuleren en te versterken. De Hot Hair Growth Oil is ook geschikt voor wenkbrauwen. 

  • Rijk aan antioxidanten en Vitamine C & E
  • Schimmel- en ontstekingsremmende eigenschappen
  • Vermindert haaruitval 
  • voorkomt vroegtijdig grijs worden

Gebruiksaanwijzingen 

Schudden voor gebruik. Breng een kleine hoeveelheid Hair Growth Oil rechtstreeks op de hoofdhuid aan met behulp van de tip van de fles. Focus op gebieden waar breuk optreedt. Masseer hoofdhuid zacht gedurende 2 a 4 minuten, herhaal 2 keer per week. U hoeft de olie niet uit te wassen. Des te langer het intrekt des te beter. Indien u dagelijks uw haar wast kunt u de Hair Growth Oil in de avond aanbrengen en was het de volgende ochtend uit. Herhaal dit 3 keer per week.

Hot oil treatment

Verwarm 3 theelepels van de Hair Growth Oil in de magnetron of verwarm het flesje in een bak warm water. Breng daarna de olie direct aan op de hoofdhuid en masseer het 2 minuten in. Zet vervolgens een douchemuts of plastic zak op uw hoofd waar al uw haar in past en wikkel een handdoek om uw hoofd. Laat de olie intrekken voor minimaal 30 - 60 minuten. Was ten slotte de olie uit uw haar en stijl naar voorkeur. Herhaal dit 1 keer per week.

 Ingrediënten


Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruil Oil, Momordica Charantia (Bitter Gourd) Seed Oil, Juglans Regia (Walnut) Seed Oil, Dipteryx Odorata (Tonka) Bean, Arctium Lappa (Burdock) Root Extract, Tocopherol (vitamine E),  Lavandula angustifolia (Lavender) Flower Oil, Pimpinella Anisum (Anise) oil,Eucalyptus globulus Leaf Oil, Eugenia caryophyllus (Clove) Flower Oil and Rosmarinus officinalis (Rosemary) Leaf Oil

Resultaten 

Onze klanten zien al na 3 tot 6 weken resultaat. Dit is afhankelijk van de reden van het haaruitval, wanneer het is ontstaan, eigen haarverzorging en voeding. Daarnaast dient de Hot Hair Growth Oil consequent worden gebruikt. Bekijk de testimonials 

related posts

Gebroken haarlijn. Als je je edges terug wilt, stop dan met dit te doen.

Gebroken haarlijn. Als je je edges terug wilt, stop dan met dit te doen.

Kale edges  Edges, babyhaartjes of maantjes zijn de kleine haartjes die langs je haarlijn groeien en je gezicht framen/omlijsten. Of je ze in een krul legt, in een wave of...

Help, mijn haar wordt dunner

Help, mijn haar wordt dunner

Is het je opgevallen dat je haar dunner wordt? Dit kan enorm schrikken zijn. Vrijwel iedereen krijgt er op zeker moment last van.  Je bent dus niet de enige. De...

SHARESTH ESSEBOOM, DÉ DAME ACHTER AJUMAH BEAUTY

SHARESTH ESSEBOOM, DÉ DAME ACHTER AJUMAH BEAUTY

Sharesth Esseboom, dé dame achter Ajumah Beauty Sharesth Esseboom (33) staat niet alleen in de bloei van haar leven, ook haar webshop Ajumah beauty floreert. Met haar biologische producten voor...

Marula vs. Argan

Marula vs. Argan

Marula olie is een relatief nieuw schoonheidsproduct. De olie wordt geperst uit de Marula zaden. Deze zaden zijn afkomstig van de Marula boom uit het zuiden van Afrika. Het belangrijkste...

x

x